IDEALAN RUČAK ZA PAR MINUTA!!! DJECA GA NAPROSTO OBOŽAVAJU… PROBAJTE I VI

CALZONE ZA EKSKURZIJU3

Sastojci:
400 ml mlake vode
2 ½ kašike ulja
2 ½ kašikice soli
800 gr brašna
2 ½ kašikice suvog kvasca
250 gr gaude

__
2 manje kisele pavlake
400 gr šunke za pizzu
kečap
origano, bosiljak, nana za posipanje
margarin za premazivanje

Priprema:
Pomešati brašno sa solju, dodati u to suvi kvasac i pomešati, naliti mlakom vodom i u nju sipati ulje. Dobro izmešati, te umesiti u glatko testo i ostaviti poklopljeno streč folijom negde na toplo mesto da testo naraste (nekih satićak vremena).
Naraslo testo podeliti na desetak jufkica i oblikovati ih u loptice. Loptice možete takodje pokriti streč folijom, da se ne suše.
Na brašnom posutoj podlozi razvijati svaku lopticu u krug, premazati ga po sredini kiselom pavlakom, rasporediti na jednu polovinu šunku, preliti je kečapom, posuti origanom, bosiljkom i nanom, te od gore još posuti narendanom gaudom (ili nekim drugim tvrdim sirom).

__
Rubove kruga premazati vodom, kako bi se bolje zalepili. Preklopiti, te pritisnuti krajeve da se zalepe. Tako poklopljeno testo, ponovo premazati po ivicama, te ih uvijati u spiralu (a ovo i ne morate, samo lepše izgleda).
Pripremljene calzone slažite u tepsiju na papir za pečenje, ivice premažite mekim margarinom iz kutije, možete malo i od gore na calzone.
Pecite ih na 240°C nekih petnaestak minuta, tj. dok ne porumene. I to je to, spremni su za klopu ili za polazak na put 🙂 Fil možete menjati po želji, dodati ili oduzeti sastojke, no, ovo je kao ideja, malo za promenu kada se negde putuje. Prijatno!

loading...