ČIM SE PROBUDIM, POJEDEM 1 LIST ČUVARKUĆE! Posle samo par dana, videla sam VELIKE PROMENE!

Možete je posaditi ispred kuće ili u saksiju, a ne trebate brinuti zato što je vrlo laka za održavanje

Kako bi se rešili problema s kurjim okom, uglavnom se ide doktoru, ali zato što ljudi nisu svesni da ova biljka može biti od izuzetne pomoći.

Uzmite jedan list od biljke čuvarkuće, skinite kožicu sa njega, a potom stavite na kurje oko i fiksirajte preko uz pomoć flastera da se ne bi pomerao list. Najbolje je da to stavite dok ste u ležećem položaju, zato što ćete tako stvoriti najbolji efekat. Ako se kurje oko duboko nalazi, onda ćete nekoliko dana morati ponavljati proces, da ga uklonite u potpunosti. Koža oko njega će se smekšati, a onda vi kurje oko izvucite.

Inače, kad konzumirate list čuvarkuće, delujete na zdravlje celokupnog tela i poboljšavate probavni sistem. Time jačate imunitet i čuvate se od predstojećih infekcija. Možete je posaditi ispred kuće ili u saksiju, a ne trebate brinuti zato što je vrlo laka za održavanje, piše “Espreso”

K tome, zbog antiseptičkih i protuupalnih svojstava, ova biljka je izvrstan prirodni lek za kožna oboljenja i rane te prva pomoć kod opekotina i uboda insekata. Koriste se u narodnoj medicini i za tretiranje sunčanih pega, kurjih očiju i bradavica, a može da se stavlja i na bolna mjesta izazvana gihtom ili grčevima. Kožu premažete sokom od čuvarkuće, a može se staviti i oblog od prerezanih listova.

Takođe, od ove biljke možete napravit i čaj za menstrualne tegobe, čir na želucu i proliv. Pogodan je i za ispiranje ranica ili afta u ustima, kao i u slučaju gnojne angine za ispiranje grla. Pravi se tako što se stavi 12 g osušenih ili 10 g svežih listova u 250 ml vode i stavi da se kuva 15 minuta. Nakon toga se ocedi i ostavi da se ohladi.