DOMAĆI LEK ZA BUBREGE: SVE SASTOJKE MOGUĆE VEĆ IMATE KOD KUĆE! (RECEPT)

Za lečenje, ali i prevenciju problema s mokraćnim sistemom i bubrezima, isprobajte ove čajeve za bubrege koje možete pripremiti kod kuće.

Bubrezi filtriraju 120 do 150 litara krvi dnevno i uklanjaju do dva litra otpadnih materija i suvišne vode. Uz to pomažu u regulisanju krvnog pritiska i stvaranju crvenih krvnih zrnaca. Može doći do upale bubrega što je ozbiljna bakterijska infekcija koja može biti akutna ili hronična.

Lečenje upale čajevima za bubrege

Najčešći razlog nastanka upale bubrega je infekcija ili imunološka reakcija koja ne ide pravim putem i oštećuje bubrege. Imunološka reakcija može nastati tako da protivtelo napada bubreg ili antigen koji se nalazi uz njegove ćelije. Drugi način je da se protivtelo spaja s antigenom na drugom delu tela i veže za ćelije u samom bubregu. Akutna upala bubrega ima nekoliko uzroka i može u dovesti do zatajenja bubrega ako se ne leči. Ovo stanje poznato je kao Brightova bolest.

Poseban rizik od upale bubrega i težih bolesti imaju ove grupe ljudi:

osobe koje u porodici imaju istoriju bolesti bubrega i infekcije
osobe koje imaju bolest imunog sistema, kao što je lupus
osobe koje uzimaju previše antibiotika ili lekova protiv bola
osobe koje su imale nedavnu operaciju urinarnog trakta

Glavni simptomi upale bubrega koje ne smete ignorisati su osećaj zbunjenosti i nemogućnost koncentracije, suva i osetljiva koža, visok pritisak, anemija, bol u donjoj strani leđa, natečenost nogu i ruku, smrzavanje, gubitak apetita, ukus metala u ustima i loš zadah kao i problemi s mokrenjem. Ako osetite neki od ovih simptoma, a da traje duže od nekoliko dana, obavezno se javite svom lekaru kako bi se istražilo o čemu se tačno radi.

Za lečenje, ali i prevenciju problema s mokraćnim sistemom i bubrezima, isprobajte ove čajeve za bubrege koje možete pripremiti kod kuće.

Čaj od peršuna

Ovaj čaj je broj jedan kao pomoć u detoksikaciji organizma te se koristi kao diuretik. U sebi sadrži velike količine flavonoida, fiksiranih ulja, uljne smole, proteina, ugljenih hidrata i vitamina. Antioksidansi u peršunu odlični su za organizam, jer su potrebni kako bi štitili telo od delovanja štetnih slobodnih radikala. Tako je čaj od peršuna odličan za čišćenje gotovo svakog dela tela, pa i bubrega. Koristi se za čišćenje bubrega i urinarnog trakta, a ovako se priprema.

Potrebni sastojci:

3 limuna
1 šoljica naseckanog peršuna
5 stručaka celera
6 šoljica vode
1 đumbir

Priprema se tako da stavite sok od limuna, peršun, celer i očišćeni đumbir u blender i izmiksajte, zatim dodajte vode i ponovo izmiksajte.

Pijte u gutljajima tokom celog dana.

Uvin čaj

Naziva se još i medveđe grožđe, a odlično deluje na sprečavanje širenja i izazivanja upala.

Diuretski je što znači da omogućava čišćenje organizma i bubrega kroz mokraću.

Uvin čaj se najčešće koristi za infekcije urinarnog trakta, ali je uva dobra i za ostale bolesti i probleme.

Utiče na štetne mikrobe koji su uzročnici upalnih procesa u mokraćnom mehuru pa će pomoći da se oni eliminišu.

Ostavi će osećaj olakšanja nakon obavljanja male nužde i pomoći u smanjenju upale i iritacije.

Koristi se kao sredstvo za podsticanje mokrenja. Možete ga kupiti kao gotov proizvod ili u listićima (rinfuzi).

Takođe se pije u gutljajima, uz obaveznu pauzu nakon korištenja od dve nedelje.

Izvor: stil.kurir.rs