KUKURUZNO BRAŠNO LEČI RAZNE BOLESTI: Ne samo da je zdrav obrok, već i POMAŽE U OVIM STVARIMA!

Kukuruzno brašno je izvor niacina, tiamina, riboflavina, pantotenske kiseline, folata i vitamina B6, E i K. Sadrži vlakna, karotenoide, 18 aminokiselina i esencijalnih minerala, kao što su cink, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum, bakar, mangan i selen…

Kukuruzno brašno sаdrži niz osnovnih hrаnljivih mаterijа. Koristeći ga u ishrani, povećаvаmo unos vitаminа i minerаlа u naš organizam.

Kukuruzno brašno je izvor niacina, tiamina, riboflavina, pantotenske kiseline, folata i vitamina B6, E i K. Sadrži vlakna, karotenoide, 18 aminokiselina i esencijalnih minerala, kao što su cink, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum, bakar, mangan i selen, piše “Espreso”

Kukuruzno brašno kao lek: – snižava visok krvni pritisak – snižava holesterol – protiv tvrde stolice i hemoroida – sprečava nastanak raka debelog creva – ima antioksidativno delovanje i sprečava razvoj mnogih bolesti, uključujući i kardiovaskularne i dijabetes – jača imuni sistem – podstiče mršavljenje – dobro je za negu kože.

Kukuruzno brašno za mršavljenje

Kada jedete kukuruzno brašno, u bilo kom obliku, ono “puni” creva zahvaljujući svojim vlaknima koja upijаju vodu i nаbubre u vаšem probаvnom trаktu. Šoljа žutog kukuruznog brаšnа sаdrži 8,5 g vlаkаnа, što je 34% od dnevnog unosа vlаkаnа zа žene i 22% zа muškаrce.

Osim što vlakna imaju brojne zdravstvene prednosti, ona podstiču i mršavljenje, jer se njihovim unosom reguliše probava. Osim toga, kukuruzno brašno sadrži malo kalorija i ubrzava metabolizam, što svakako da podstiče gubljenje suvišnih kilograma.

Dakle, kukuruzno brašno za mršavljenje daje odlične rezultate! Možete koristiti u ishrani dijetalni hleb od kukuruznog brašna ili još bolje, palentu.

Kukuruzno brašno za bebe

Kada počinjete postepeno da uvodite hranu za svoju bebu, jedna od najboljih i najzdravijih namirnica svakako jeste kukuruzno brašno! Svaka mama se obično pita šta je to dobro za bebu, kada ona sa dojenja polako prelazi na hranu.

Kukuruzno brašno za bebe je odlična hrana, jer je prepuno hranljivih i korisnih nutrijenata, a osim toga, ne sadrži gluten, pa je idealna hrana za početak dohrane kod beba. Možete pripremati različite kašice sa kukuruznim brašnom za svoju bebu, uz dodatak povrća, banane i drugih korisnih namirnica.

Kukuruzno brašno za lice

Ako želite da očistite svoje lice i pružite mu kvalitetnu prirodnu negu, probajte piling sa kukuruznim brašnom!

Kukuruzno brašno za lice je odlično prirodno stredstvo za negu, upravo zahvaljujući svom bogatom nutritivnom sastavu. Zrnca kukuruznog brašna su odlično i nežno abrazivno sredstvo, pa možete koristiti masku sa kukuruznim brašnom za čišćenje lica i protiv mitisera.

Postoji nekoliko recepata kako da pripremite masku od kukuruznog brašna za piling lica, u svakom slučaju, možete dodati ono što vam se nađe pri ruci: mleko, jogurt, med…

Maska od kukuruznog brašna i mleka je stari narodni recept za piling lica i za oporavak umorne kože.

Probajte i uverite se da kukuruzno brašno za lice čini čuda!