Prirodni eliksir koji produžava životni vijek! Tri sastojka koja će vas spasiti

Prirodni eliksir koji produljuje životni vijek! Tri sastojka koja će vas spasiti
Donosimo odličan recept za dugovječnost za koji vam je potrebno svega par sastojaka. Vjerojatno neke već imate u kući.

A riječ je o mrkvi, jabuci, limunu i đumbiru. Doznajte dobrobiti navedenih sastojaka

Mrkva poboljšati vid a i učinkovita je u borbi protiv raka, koža se pomlađuje i zdravija je. Osim toga mrkva je dobra za srce, za zdravlje zuba i desni, i učinkovita je i protiv srčanog udara.

Jabuka jača imunološki sustav, potiče gubitak težine, stimulira bubrege, jetru i žuč, štiti od bolesti usne šupljine, potiče probavu, štiti srce i krvne žile, pomaže kod stresa, umora i nesanice, štiti od bakterija i virusa, sprečavanje nekoliko vrsta raka.

Limun čisti jetru i stimulira njezin rad, prirodni je antiseptik i antioksidans, sprječava gripu, prehladu i mnoge vrste infekcija, pomaže kod kolika i želučanih tegoba, pomaže probavi, potiče stvaranje enzima u jetri, normalizira rad crijeva i olakšava njihovo pražnjenje, sprječava gingivitis i stomatitis, pomaže u snižavanju krvnog tlaka i povećava razinu dobrog kolesterola, alkalizira organizam, sprječava grčeve i bolove u mišićima, regulira rad metabolizma, štiti od stresa i depresije, smanjuje rizik od moždanog udara, sprečava nastanak bubrežnih i žučnih kamenaca, štiti od osteoporoze.

Đumbir ublažava želučane tegobe i nadutost, stimulira sekreciju mukusa, ublažava kašalj i olakšava bol u grlu, olakšava mučninu, posebice morsku bolest, jutarnju mučninu, mučninu izazvanu kretanjem i mučninu uslijed kemoterapije, posjeduje anti-bakterijska, anti-gljivična i anti-toksična svojstva, zbog toga se koristi kao prevencija gripe i prehlade.

Đumbir je također anti-histamin i zbog toga se koristi kod alergija, ima antiupalna svojstva, zbog kojih se koristi kod liječenja reumatoidnog artritisa, osteoartritisa i drugih bolesti mišićno koštanog i vezivnog tkiva, kemijski sastojci, koje sadrži đumbir, su korisni u sprečavanju procesa biosinteza prostaglandina, koji je odgovoran za nastanak upale.

Učinkovit je protiv artritisa, sadrži posebne enzime koji su odgovorni za katalizu proteina u hrani, i na takav način pomažu probavi i sprečavaju grčeve, sprječava nastanak čira, oštećenja sluznice želuca, smanjuje razinu kolesterola i sprječava nastanak krvnih ugrušaka, koristi se za liječenje želučanih bolesti poput dispepsije, kolika i dijareje, piše naturalhealthyworld.com

Sastojci:

4 mrkve

– 3 jabuke

– Sok od 1/2 limuna

– Komad oguljeni đumbir (2 cm)

Priprema:

Stavite sve sastojke u sokovnik i odmah pijte nastalu smjesu.

Izvor: dnevno