TEST: Odaberite jedan prolaz i saznajte kojim putem želite ići dalje u životu

Odaberite jedan prolaz. To je put koji želite slijediti u nastavku svog života… Možda vam može pomoći u razjašnjavanju šta trebate preduzeti da biste tim putem i krenuli.

Vaš put je put oslobađanja.
Vi ste osoba kojoj treba mnogo prostora, želite slobodu kako biste stvari odrađivali na svoj način. Preferirate životne puteve koje ste sami raskrčili i napravili, a uvijek imate više opcija. Nikada ne želite biti sputani i ograničeni. Vrlo ste nezavisni, ponekad i buntovni, ali ne volite sukobe s drugima. Radije ćete se mirno oduprijeti. Ne volite žurbu, volite vrijeme za uživanje u životu. Ponekad ste čak i prezauzeti hedonizmom.
Vaš put je put privatnosti.


Volite putovati sami, razmišljati, analizirati, donositi zaključke. Težite ugodnom životnom putu u kojem ima mjesta samo za jednog. Naravno, otvoreni ste i za druge ljude, ali vam je na prvom mjestu posvećenost sebi i svojim ciljevima. Originalni ste i pronicljivi, svijet gledate na poseban način. Često i drugi imaju koristi od vaših savjeta i razmišljanja. Može se reći da ste usamljenik, ali kada to želite, vrlo ste dobro povezani s ljudima i imate mnogo razumijevanja za druge.


Vaš put je živopisan.
Vi ste veoma privlačna i angažovana osoba i želite sve isprobati. Vaš san je da vam život bude ispunjen bojama, uzbuđenjima i ljepotom… Za vas je čar života put, a ne destinacija. Radoznali ste i uvijek želite saznati više. Uvijek započinjete prvi razgovor i imate mnogo pitanja. Duhoviti ste i sa izraženom inteligencijom i ljudi se uvek smiju u vašem društvu.
Vaš put je uzbudljiv.
Uvijek idete naprijed u životu, čak i ako ulazite u nepoznato. Ne marite za posljedice, njima se bavite kasnije. Vi težite nepredvidivosti u životu, možda čak i stvarima koje bi druge uplašile. Privlači vas sve što je nepoznato, volite prkositi pravilima i često ste nemarni. Uglavnom vas prati sreća. Spontani ste i neprestano tragate za novim uzbuđenjima – želite iskoristiti vrijeme koje vam je dato.
Vaš put je put stabilnosti.


Vi ste u vječnoj potrazi za mirom i niste prezahtjevni. Vrlo ste sadržajna osoba, ali ponekad se jednostavno ne želite potruditi. Za vas je savršen život onaj bez velikih briga i opterećenja, siguran i prijatan. Volite znati u šta se upuštate i kad god je to moguće odabrati lakše izbore. Život je dovoljno težak da biste se vi bavili teškim odlukama i situacijama. Stabilni ste i znate podržati okolinu. Poznati ste po svojoj dosljednosti.
Vaš put je put tišine.
Cijenite samoću u svim područjima života. Može proći mnogo vremena, a da vi ni ne osjetite da ste bili sami. Volite mir i tišinu. Želite upijati sve lijepo iz prirode i života, tražite značaj u svemu što vas okružuje. Ne volite gužvu, ali volite ljude. Cijenite autentične odnose i duboke, smislene razgovore.