VITAMINSKA BOMBA: Evo kako da smršate i ojačate svoj imunitet uz pomoć ove MAGIČNE NAMIRNICE

Ovaj obrok čisti masti u crevima i na taj način smanjuje težinu, a takođe reguliše kiselinu u želucu

Namirnice koje su potrebne svima su dostupne.

Sastojci:

– Kupus
– Repa
– Šargarepa
– Sok od limuna
– Maslinovo ulje

Priprema:

Izendajte kupus, repu i šargarepu u razmeri 3:1:1. Na to dodajte začinsko bilje po svom ukusu (peršun, celer…). Izmešajte povrće kako bi se oslobodio sok. Zatim dodati malo soka od limuna.

Na kraju dodajte maslinovog ulja ili nekog drugog biljnog ulja po vašem izboru. Salatu nemojte soliti. To je to! Vaš obrok je spreman, jedite ovu salatu za večeru tri dana i vidjet ćete prve rezultate koji će vas oduševiti.

Ovo su zdravstvene prednosti kupusa:

  1. Prevencija raka

Kupus sadrži tvar glikozid sinigrin, za koji se pokazalo, u različitim istraživanjima d apomaže kod raka prostate, debelog creva i raka mokraćnog mjehura. Da biste dobili što više zdravih tvari iz kupusa jedite ga sirovog ili blago kuvanog.

  1. Nivo holesterola

Kupus je odličan izvor vlakana, koja su povezana s nižim nivoima holesterola. Kada konzumirate kupus, on „radi“ sa žučnim kiselinama u probavnom procesu u uklanjanju holesterola iz krvi.

  1. Oslobađanje od slobodnih radikala

Antioksidansi u kupusu pomoći će vam da se oslobodite od slobodnih radikala u telu. Slobodni radikali mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme kao što su rak i bolesti srca, tako da konzumiranje kupusa bogatog antioksidansima smanjuje rizik od tih pojava.

Kupus također sadrži i neka antiupalna svojstva. Konzumiranje kupusa na redovnoj bazi može smanjiti upalu u tijelu, koja pomaže u smanjenju hroničnih upalnih bolesti poput artritisa i bolesti srca.

  1. Probavno zdravlje

Vlakana u kupusu su odlična za probavu, a postoje i mnoge druge hranjive tvari u kupusu koje podržavaju zdravlje želuca i creva. Kupus takođe pomaže u održavanju zdrave razine bakterija u crijevima smanjujući rast loših bakterija i rast dobrih bakterija.

  1. Imunološki sistem

Mnogi ljudi se čude kada saznaju da kupus zapravo ima više vitamina C od mnogih agruma. Kada ste unijeli u organizam dovoljnu količinu vitamina C, imunološki sistem jača i telo se može učinkovito boriti protiv bolesti i infekcija. Takođe, ubrzava oporavak oštećenog tkiva i rana.

  1. Zdravlje nervnog sistema

Kupus sadrži jod, a dovoljan unos joda je povezan s zdravim radom nervnog sistema i mozga. Jedno istraživanje pokazalo je da crveni kupus smanjuje nakupljanje plaka u mozgu koji dovodi do Alzheimerove bolesti.